Tactiel Stimulering

Het is ontwikkeld door de Zweedse Gunilla Birkestad  zij ontdekte in 1984 het belang van aanraken bij mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking . De effecten die deze aanraking hadden motiveerden haar om een nieuwe methode te ontwikkelen  hierbij werd ze ondersteund door de onderzoeken naar de effecten van tactiele stimuleringen van een Zweedse wetenschappelijke onderzoeker prof. Uvnas-moberg . Hierdoor is de naam van de Methode ontstaan TACTIEL STIMULERING .
De Methode heeft inmiddels ook buiten zweden al in verschillende landen zijn weg gevonden nl : Engeland  israël   brazillië    japan    noorwegen   finland en gelukkig ook in nederland .
T.S is een bewust gestructureerde licht ritmische vorm van aanraking met als doel een zo groot mogelijke hoeveelheid Oxytocine te produceren bij deze aanrakingsmethode wordt doelbewust gebruik gemaakt van het informatietransport via de tastreceptoren in de huid ,die speciale zenuwvezels activeren. Deze geven de zintuiglijke prikkels door via het ruggenmerg naar de hypothalamus waar het hormoon  oxytocine wordt aangemaakt .
Dit hormoon , oxytocine , zorgt voor rust , herstel en verbondenheid , je ontspant helemaal waardoor de algehele conditie lichamelijk  emotioneel en mentaal op den duur optimaal verbeterd .